Voor wie?

Voor“Ondernemende geesten”. Ondernemers die zich bewezen hebben als ondernemer én als netwerker. Wij vinden het belangrijk dat leden elkaar goed leren kennen en vertrouwen. Daarom besteden we veel aandacht aan het proces van lid worden van de club en het proces van lid blijven. Samen en in wederkerigheid.

LEF! streeft naar duurzaam lidmaatschap
Een lidmaatschap wordt aangegaan voor minimaal een jaar met de intentie tot een duurzaam lidmaatschap en dus verlenging. Dit verlengen wordt jaarlijks gedaan. Een lidmaatschap is persoonlijk en niet overdraagbaar. Leden kunnen zich vanwege het vertrouwelijke en persoonlijke karakter van de besloten bijeenkomsten niet laten vervangen door anderen. Dat hoeft dus ook niet. Wel gaan we er vanuit dat leden er “altijd” zullen zijn vanuit de gedachte dat de bijeenkomsten meerwaarde bieden en je er dus bij “wil” zijn en je inspant om ter te kunnen zijn.

Wat verwachten we van elkaar?
Als lid:

 • geef je 100% commitment aan de visie van LEF!, de waarden en ben je bereid de ondersteunende structuur te volgen;
 • ben je bereid je kennis en inzichten te delen en elkaar verder te helpen;
 • beschik je over een open houding en ben je bereid je uitdagingen te delen;
 • ben je bereid je netwerk open te stellen en elkaar te introduceren;
 • lever je een behoorlijke inspanning om er bij bijeenkomsten te zijn en neem je tijdens die bijeenkomsten actief deel;
 • ben je een een betrouwbare partner en ondernemer, je levert betrouwbare diensten en producten;
 • ga je vertrouwelijk om met informatie over anderen (zowel binnen als buiten het netwerk);
 • beschik je over humor en heb je aandacht voor gezelligheid en “fun”.

Lid worden van LEF! ?
We besteden veel aandacht en tijd aan het elkaar leren kennen voordat lidmaatschap een feit is. Dit is een wederzijds proces omdat het belangrijk is dat we het in elkaar zien zitten. Dat het aspirant lid ook echt lid wil worden en met volle overtuiging lid wordt. We hebben hiervoor het volgende proces:

 • toetsing van beroepsexclusiviteit en “geen bezwaar” bij alle leden (aan alle leden wordt gevraagd of zij in principe geen bezwaar hebben tegen de komst van het aspirant lid. Is er bezwaar dan moet het desbetreffende lid dit wel goed kunnen onderbouwen. ;
 • het voeren van kennismakingsgesprek(ken) met leden omtrent de wederzijdse verwachtingen en het commitment en andere relevante zaken. In deze gesprekken maken we echt goed kennis met elkaar zodat het aspirant lid ook weet wie de anderen zijn en andersom. Ook gaan we goed in op wat LEFis, wat je mag en kan verwachten en wat we van elkaar verwachten;. We voeren zoveel gesprekken als nodig en gewenst. Het aspirant lid denkt daar ook actief in mee.
 • LEF! en het aspirant lid besluiten vervolgens samen samen of lidmaatschap past en draait dan een keer in de besloten bijeenkomst mee waarna lidmaatschap kan starten.

Er is sprake van beroepsexclusiviteit. Dat wil zeggen dat er per beroepsgroep één plaats beschikbaar is.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.