Margo Kortekaas-van Dun

Margo is oprichter en eigenaar van MargooSchrijft. Het is haar droom om anderen de laten durven dromen door middel van (korte) verhalen. Dat doet Margo door het stimuleren van lezen en schrijven. Margo stelt zich zelf en haar bedrijf verder voor: 

Mijn klanten willen in de dagelijkse drukte even kunnen ontsnappen, zonder op social media te zitten. Dankzij mijn abonnement ShortStoryMonday krijgen zij elke maandag een kort verhaal in hun mailbox, waardoor ze hun week op een ontspannen manier kunnen starten. In mijn verhaal zit vaak een verborgen boodschap, waardoor je als lezer ook na het verhaal nog even nadenkt over hoe het bijvoorbeeld ook had kunnen aflopen. Je leert om ‘out of the box’ te denken, dat het oké is om je in een verhaaltje te verliezen en te dromen.

Om mensen weer te stimuleren om meer te lezen schrijf ik wekelijks een boekreview en kun je drie woorden insturen waar ik een kort verhaal over schrijf voor ShortStoryMonday; ook leuk om cadeau te geven.

In december 2020 heb ik mijn eerste boek uitgegeven: De Villa, een psychologische thriller met als thema posttraumatische stressstoornis. Doordat ik na mijn eigen PTSS mijn verhaal als thriller op papier wilde zetten ben ik zo geraakt door het schrijven dat ik het niet bij één boek wilde houden. Naast mijn korte verhalen ben ik inmiddels ook bezig met mijn tweede en derde boek, geen thrillers.

Ik hoor vaak van mensen dat zij het erg leuk vinden om wekelijks een nieuw verhaaltje te ontvangen en zich hierdoor te laten verrassen. Of dat ze het erg leuk vinden wat er uit de ingestuurde drie woorden is gekomen.

Margo in vijf kernwoorden: 

Creatief, flexibel, oplossingsgericht, optimistisch en enthousiast

En….

Hoe blijf je gepassioneerd en gemotiveerd?
Door te lezen en schrijven. Het liefste begeef ik mij continu tussen de boeken, met waarschijnlijk al snel het dilemma: welk boek lees ik als eerste. Daarnaast vind ik het heerlijk om in een schrijfmodus te komen en eigen personen, avonturen en werelden te creëren.

Wat zou je doen met 1 miljoen?
Je zou denken: boeken kopen ?maar ik denk dat mijn man en ik een huisje in Toscane zouden kopen, ons huis in Nederland zouden opknappen en een paar mooie reizen zouden maken. O.a. het noorderlicht bekijken in Noorwegen.

Waarvoor mogen ze je ’s nachts wakker maken?
Een reis naar Italië ?

Naast wie zou je weleens in het vliegtuig willen zitten en waarom?
Tja, dat is een moeilijke. Het liefst altijd gewoon naast mijn man, dat is toch het fijnst. Maar anders naast J.K. Rowling? Ik ben en blijf een ontzettende Harry Potter nerd ?

Wat deed je vandaag om 11.00 uur?
Vanochtend was ik bezig met het maken van een online Scrum test, omdat ik het certificaat Professional Scrum Master I wil halen.